Anthonstiftelsen støttet i 2020 CP foreningen i Vest Agder med 50.000 kroner.

Om prosjektet:

Barn- og ungdomsamlingen denne aktivitetshelgen i Langesund arrangeres for personer med nedsatt funksjonsevne sammen med likesinnede, søsken, foreldre. Det å kunne treffes og samtidig ha svømmetrening i badeanlegg med varmtvann gir positive opplevelser og styrker livskvalitet.

Målet er at våre barn og unge med omfattende funksjonsnedsettelse skal leve et godt og verdig liv. Det sosiale fellesskapet og svømmetreningen som den enkelte opplever denne aktivitetshelgen i Langesund har mange aspekter som er viktige og verdifulle.


Hovedmålet med prosjektet:

Aktivitetshelg til Quality Hotel Skærgården og badeland for å kompensere for lite velfungerende nettverk og isolasjon i samfunnet på bakgrunn av omfattende funksjonsnedsettelse med sammensatte diagnoser og stort omsorgs-behov.

Om foreningen:

Cerebral Parese-foreningen har stort fokus på at våre barn og unge med ulike omfattende diagnoser og nedsatt funksjonsevne skal ha mulighet for et aktivt og godt sosialt liv utifra den enkeltes forutsetninger. Flere av våre barn og unge med Cerebral Parese har omfattende kognitive lidelser og store, varige kommunikasjonsvansker. Vi erfarer stadig at våre barn og unge strever med å delta i sosiale aktiviteter fordi de ikke klarer å følge de som er funksjonsfriske.

De fleste går på spesialskole og mangler derfor et nettverk i nærmiljøet.
Det skaper altfor lett vonde følelser i det å være annerledes, føle på utilstrekkelighet og bli isolert i egen begrenset tilværelse allerede fra småbarnsalderen.