Zuccarellostiftelsen er stolte av at stiftelsens grunnlegger, Mats Zuccarello, i kveld ble kåret til Årets Forbilde på Idrettsgallaen 2021.

Gjennom hele Mats sin idrettskarriere har han vært opptatt av å gi tilbake til samfunnet. Mats har hatt et stort hjerte for barn både i Norge og i land hvor ressursene er små. Dette engasjementet har vært en rød tråd gjennom alle årene som profesjonell idrettsutøver og i 2016 tok Mats det store steget og la grunnlaget for sin egen stiftelse – Zuccarellostiftelsen.

Gjennom stiftelsen har Mats valgt å sette søkelys på barn og unge i Norge, og de stadig økende kostnader ved å delta i idrett og aktivitet. Visjonen til stiftelsen er at INGEN BARN SKAL BLI STÅENDE PÅ SIDELINJEN.

Til tross for at Mats har en ekstrem aktivitetskalender i sin NHL-karriere, er han vært svært delaktig i stiftelsens virke fra sin base i USA. I tillegg benytter han mye av sin begrensede fritid til å besøke prosjektene og er selv vertskap for stiftelsens inntektsbringende arrangementer hvert år.

Sammen med Bjarte Myrhol, tok Mats initiativet til en innsamlingskampanje våren 2020 kalt «COMEBACK». Her ble det totalt samlet inn 1.5MNOK til å skape idrettsglede for barn som av ulike grunner faller utenfor idretten, med et spesielt fokus på konsekvensene av Covid 19-pandemien.

Det har vært et utfordrende år for alle, og hvis 2020 har vist oss noe er det viktigheten av breddeidrett og fritidsaktiviteter for barn og unge. Å delta på et lag eller å være del av en klubb bygger samhold, vennskap, identitet og selvfølelse. Zuccarellostiftelsen har bygget opp en plattform hvor klubber og foreldre over hele landet kan søke om midler til å dekke treningsavgifter, -kontingenter, -utstyr m.m.

Gjennom stiftelsens fire års levetid har et tresifret antall lokale prosjekter mottatt støtte fra Zuccarellostiftelsen; både klubber og lag, men også enkeltindivider: foreldre som har utfordringer med å betale det det koster å ha barna i regelmessig idrettsdeltakelse kan motta stipender fra Zuccarellostiftelsen.

Tusen takk, Mats, for at du bidrar til å gjøre livet bedre for barn og unge!