Anthonstiftelsen støttet i 2019 Aktivt pusterom AS med 75 000 kroner

Om prosjektet

Aktivt pusterom er en ideell stiftelse for fortrinnsvis for fosterbarn og hjemmeboende barn hvor foresatte av ulike grunner har behov for avlastning. Barn og ungdommer som for eksempel bor på institusjon, kan også delta. Aktivt Pusterom tilbyr helge- og ferieavlastning i form av hytteturer og ulike aktiviteter, hvor barna er omgitt av voksenpersoner med kunnskap om, erfaring fra, og forståelse for, den problematikk som er vanlig å møte i fosterfamilier. Avlastningstjenestens utgifter dekkes stort sett av kommunen som kjøper avlastningstjenester, samt privatpersoner. Vi har også med oss flere barn og ungdommer gratis, og vi trenger midler for å kunne dekke aktiviteter for alle. Vi ønsker å bidra til at alle barn og ungdom skal kunne få like muligheter. 

Hva er hovedmålet med prosjektet?

Hovedmålet er å bidra til positive sosiale og fysiske opplevelser og aktiviteter for barn og ungdom som bor i fosterhjem og som kommer fra vanskeligstilte og belastede familier, og å kunne bidra til motivasjon og mestring for barna og ungdommene.

Beskrivelse av stiftelsen

Aktivt Pusterom AS er et ideelt foretak som har som målsetting å være en positiv samfunnsaktør som bidrar til å bedre mental, fysisk og sosial helse i lokalbefolkningen.