Prøysenstjerneskuddprisen

Husmannssønnen og A-kjendisen Alf Prøysen bodde de 25 første årene av sitt liv ved Prestvegen i Ringsaker. Gjennom sin enorme produksjon fikk han etter hvert en stor og viktig plass i den norske bevisstheten. I 2014 var det 100 år siden Alf Prøysen ble født. Prøysenhuset skal bidra til å minne, hedre og aktualisere denne store mannens liv og virke inn i de neste hundre årene.

Prøysenstjerneskuddprisen deles ut til en ungdom under 20 år med talent innen visekunst, billedkunst og/eller diktning i sjangre som forbindes med Alf Prøysen. Prøysenstjerneskuddprisen deles ut på Alf Prøysens bursdagsmarkering 23. juli på Prøysenhuset. Prisen består av et diplom og 10.000 kroner.

Les mer om Prøysenstjerneskuddprisen
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Over regnbuen der er himmelen blå Alle drømmer skal vise veien der du skal gå
Støtteordninger (1)
logo
Prøysenstjerneskuddpris

Prøysenhuset inviterer publikum til å nominere unge talenter til årets Prøysenstjerneskuddpris. 


Prøysenstjerneskuddprisen ble opprettet med midler fra innsamlingen til Prøysenstjerna i 2014, og deles ut årlig til en ungdom under 20 år med talent innen visekunst, billedkunst og/eller diktning i sjangre som forbindes med Alf Prøysen. Prøysenstjerneskuddprisen deles ut på Alf Prøysens bursdagsmarkering 23. juli på Prøysenhuset og prisen er på kr. 10.000.

Nominer din kandidat innen 1. juni på Prøysenhusets nettsider:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcis_NCxpg7Zlq4TNVYxZ1x5FXOZlUB7ZmhAxlznIJrS1Lbw/viewform

Privatpersoner

Aktuelle utlysinger hos Prøysenstjerneskuddprisen

P
Prøysenstjerneskuddprisen deles ut til en ungdom under 20 år med talent innen visekunst, billedkunst og/eller diktning i sjangre som forbindes med Alf Prøysen. Prøysenstjerneskuddprisen deles ut på Alf Prøysens bursdagsmarkering 23. juli på Prøysenhuset. Prisen består av et diplom og 10.000 kroner.  Formålet med Prøysenstjerneskuddprisen er å hedre og stimulere unge kunstnere som er i ferd med å etablere seg i kunstlivet, og gi dem oppmerksomhet og støtte i den kritiske startfasen av karrieren. Med prisen ønsker en å bidra til å løfte talenter og motivere unge til å tro på sine evner og drømmer. Prøysenstjerneskuddprisen er dermed en viktig pris for å oppmuntre og løfte frem unge talenter, og et bidrag med å skape en mangfoldig og spennende kunstscene i Norge.   Forslag til aktuelle priskandidater kan foreslås av publikum gjennom hele året. 
01.06.2024

Kalender

  • JUN 01
    2024
    1 UTLYSING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post

Fakta om Prøysenstjerneskuddprisen