Røde Kors - Coop-dugnaden

Røde Kors og Coop Norge samarbeider om å gi barn i familier med vanskelig økonomi muligheten til å delta i fritidsaktiviteter. Under fanen "Støtteordninger" finner du informasjon om ordningen, vilkår og søknadsprosess.

Les mer om Røde Kors - Coop-dugnaden
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Coop-dugnaden - støtte til fritidsaktiviteter
Støtteordninger (1)
logo
Støtte til fritidsaktiviteter

Røde Kors og Coop Norge samarbeider om å gi barn i familier med vanskelig økonomi muligheten til å delta i fritidsaktiviteter.

Mange barn og unge har ikke mulighet til å delta i idrett eller andre fritidsaktiviteter fordi de vokser opp i familier med dårlig råd. Noen har aldri vært med i en fritidsaktivitet, noen har opplevd å måtte slutte i det de var med på, og noen står i fare for å måtte slutte på grunn av familiens økonomiske situasjon. Dette ønsker Røde Kors og Coop Norge å gjøre noe med.

Coop-dugnaden
Røde Kors og Coop Norge har derfor gått sammen om å starte Coop-dugnaden, et prosjekt som gir barn og unge som vokser opp i lavinntektsfamilier tilbud om å få dekket kostnadene ved deltakelse i en fritidsaktivitet.

Barnas egne ønsker og behov
Støtteordningen tar utgangspunkt i barnas egne ønsker og behov, derfor kan man søke om støtte til de aller fleste fritidsaktiviteter som: ballsport, klatrekurs, svømmekurs, sesongkort i alpinbakke, rideskole, danseskole, sangtimer, kulturskole, speider, kampsport, tennis, sjakklubb, pianoundervisning, bandy, sykkellag og turn. Man kan også få støtte til innkjøp av nødvendig utstyr og klær.

Vilkår og fremgangsmåte
Coop-dugnaden krever at en kontaktperson søker om støtte på vegne av barna. Denne kontaktpersonen kan være ansatt i det offentlige hjelpeapparatet, i skoleverket, i en idrettsklubb/ kulturskole eller i en frivillig organisasjon. Privatpersoner kan ikke søke selv.

Søknadsperioder og prosess
Det blir to søknadsperioden for 2023. Den første søknadsperioden er 1.desember 2022 – 15. januar 2023. Den andre søknadsperioden blir annonsert på et senere tidspunkt. Du søker om støtte ved å svare på spørsmål i et elektronisk spørreskjema.

Etter at du har sendt søknaden vil vi vurdere den og du vil få svar fra oss senest 3.februar 2023 i den første søknadsperioden. Innvilget tilbud om støtte kommer i form av en e-post som forklarer fremgangsmåten for å bruke ordningen.

Les mer og søk elektronisk på rodekors.no/tilbudene/coop-dugnaden/

Organisasjoner og foreninger
Privatpersoner

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post

Fakta om Røde Kors - Coop-dugnaden