U.S.-Norway Fulbright Foundation

Fulbright-programmet er den amerikanske regjeringens fremste internasjonale utvekslingsprogram for utdanning. Det ble opprettet i kjølvannet av andre verdenskrig for å øke gjensidig forståelse mellom befolkningen i USA og andre land gjennom utveksling av personer, kunnskap og ferdigheter.‎

‎Hvert år mottar ca. 40 nordmenn tilskudd til å studere, undervise eller forske i USA, og rundt 30 amerikanere får tilskudd til å gjøre det samme i Norge. Stipend deles ut i vitenskap og teknologi, kunst og humaniora, utdanning, journalistikk, media, regjering, jus og nesten alle akademiske disipliner. Studenter på master- og ph.d.-nivå og forskere (post-ph.d.- eller tilsvarende) kan søke, og tilskuddene varierer i størrelse fra 100.000 kroner til 200.000 kroner.‎

 

 

 

 

Dette er en redaksjonell oppføring av legat / stipend for stipendportalen.no.

Les mer om U.S.-Norway Fulbright Foundation
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Bli kjent med Fulbright Norway
Støtteordninger (2)
logo
Studentstipend

Fulbrightstipendet tildeles studenter som ønsker å gjennomføre hel, eller del av, en master- eller doktorgrad i USA. Alle fagfelt. Stipendbeløp: NOK 150.000,-  Det forutsettes ved søknadstidspunkt at studiet ikke allerede er påbegynt ved et universitet i USA, og at studiestedet i USA er akkreditert.

Fulbrightstipendet er forbeholdt fulltidsstudier eller forskning i USA. Minimum oppholdstid i USA er ett akademisk år. Unntak:

  • PhD-studenter kan søke om stipend til opphold på minimum 4 måneder.
  • Studenter i et 5-årig lærerutdanningsprogram kan søke om stipend til opphold på minimum 4 måneder i USA. Dette forutsetter at de har en grad tilsvarende en bachelor innen sommeren 2022, og at fagene som tas i USA er på graduate-nivå.

Det er ikke krav om at man er blitt tatt opp ved et amerikansk lærested før man søker om stipend fra Fulbright. Søker er selv ansvarlig for søknadsprosessen og for å sikre opptak til akkreditert lærested i USA.

Privatpersoner
logo
Forskerstipend

Fulbright støtter både forskere tilknyttet universiteter og forskningsinstitusjoner i Norge og søkere som ikke har formell tilknytning til en norsk institusjon. Alle fagfelt. Stipendbeløp: NOK 100.000,-. Det forutsettes at forsknings- eller forelesningsoppholdet ved søknadstidspunkt ikke allerede er påbegynt i USA.

Privatpersoner

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post

Fakta om U.S.-Norway Fulbright Foundation