STUP-stipend

STUP er Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes studiepermisjonsordning. STUP gir inntil 100 000 kr i individuell direktestøtte eller plass på en av STUPs studieturer eller dagskurs. STUP kan også gi vikarstøtte til redaksjonen mens den ansatte er borte.

Dette er en redaksjonell oppføring av legat / stipend for stipendportalen.no. Informasjon er hentet fra stupstipend.no

Les mer om STUP-stipend
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
Utlysing
Utlysing
Ikke spesifisert
Støtteordninger (1)
logo
NRK-STUP / MBL/NJ-stup

Støtteordningen er forbeholt ansatte i en MBL-bedrift (må ha vært ansatt i en MBL-bedrift i tre år), eller frilansere som har betalt FriStup-avgift de siste tre årene.

Stipendet skal gi deg relevant faglig påfyll i jobben din og til arbeid i mediebransjen. Du kan ta kurs som gir studiepoeng eller du kan delta på kortere kurs og konferanser. Eller du kan sette sammen en egenkomponert studietur til steder du ønsker å besøke og kombinere dette med samtaler, aktuelle seminarer eller liknende. Stupstipendet kan brukes i inn- og utland.

MBL/NJ-stup

Du får inntil 100 000 kr til å dekke utgifter og fri med lønn i inntil 4 uker. MBLansatte kan også søke om Langt-løp stipend som gir inntil 16 uker fri med lønn. 

 

NRK-stup

NRK-stup har egne regler for støtte til studier (se link under). Det gis ikke støtte til fulltidsstudier, men inntil 30.000 til å dekke utgifter til deltidsstudier samt permisjon for to lesedager før hver eksamen, pluss eksamensdagen.

Søknadsfrister:

MBL/NJ-Stup har i gjeldende strategiperiode fire søknadsfrister i året: 1. januar, 1. april, 1. august og 1. oktober.

FriStup har fire søknadsfrister i året: 1. januar, 1. april, 1. august og 1. oktober.

For NRK-ansatte: Skriv Stup i søkefeltet i NRKs Portalen. Der finner du søknadsskjema og all annen informasjon.

Les mer på stupstipend.no

Privatpersoner

Aktuelle utlysinger hos STUP-stipend

S
Stipendet er forbeholt ansatte i en MBL-bedrift (må ha vært ansatt i en MBL-bedrift i tre år), eller frilansere som har betalt FriStup-avgift de siste tre årene.   MBL/NJ-stup Du får inntil 100 000 kr til å dekke utgifter og fri med lønn i inntil 4 uker. MBLansatte kan også søke om Langt-løp stipend som gir inntil 16 uker fri med lønn.    NRK-stup NRK-stup har egne regler for støtte til studier (se link under). Det gis ikke støtte til fulltidsstudier, men inntil 30.000 til å dekke utgifter til deltidsstudier samt permisjon for to lesedager før hver eksamen, pluss eksamensdagen. Stipendet skal gi deg relevant faglig påfyll i jobben din og til arbeid i mediebransjen. Du kan ta kurs som gir studiepoeng eller du kan delta på kortere kurs og konferanser. Eller du kan sette sammen en egenkomponert studietur til steder du ønsker å besøke og kombinere dette med samtaler, aktuelle seminarer eller liknende. Stupstipendet kan brukes i inn- og utland.  Så enkelt er det å søke: Opprett en STUP-profil eller logg den inn på nettsiden.   Skriv en søknadstekst. Husk å gi en god faglig begrunnelse for hvorfor du ønsker akkurat dette studiet. Sett opp et budsjett (studieavgift, litteratur, reise og overnatting). OBS! Ingen diett.   Informer din nærmeste leder (Husk også å informere om muligheten for at bedriften får vikarstøtte mens du er borte). Kriterier Du må være ansatt i en MBL-bedrift og ha vært ansatt i en MBL-bedrift i tre år, eller være frilanser og ha betalt FriStup-avgift de siste tre årene. Du må være medlem av Norsk journalistlag eller Norsk redaktørforening og ha vært medlem de siste 3 årene. Du må være ute av eventuell karantene fra tidligere STUPtildeling. Din arbeidsgiver må være informert om at du søker stipend. Prosjektet/kurset må være faglig relevant for arbeid innen med
Ikke spesifisert

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post