Norges Banks fond til økonomisk forskning

Fondets formål er å støtte forskning, især anvendt forskning på det  økonomiske område, herunder også studier i utlandet i forbindelse med  spesielle forskningsoppgaver.

Fondets midler kan også anvendes til  dekning av utgifter i forbindelse med gjesteforelesning innenfor det  økonomiskefagområde til bedømming av prisoppgaver og deltakelse i  internasjonale forskningskonferanse. 
 

Dette er en redaksjonell oppføring av legat / stipend for stipendportalen.no. Informasjon er hentet fra norges.bank.no

Les mer om Norges Banks fond til økonomisk forskning
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Aktuelle utlysinger og muligheter
Støtteordninger (1)
logo
Norges Banks fond til økonomisk forskning

Fondet støtter forskningsopphold i utlandet, deltakelse på internasjonale forskningskonferanser og utgifter i forbindelse med gjesteforelesninger innenfor økonomi. Fondet deler også ut en pris for beste avhandling innenfor makroøkonomi. Fondet er opprettet av Norges Bank og har som formål å fremme norsk økonomisk forskning, især anvendt forskning. Fondet gir støtte til studier i utlandet i forbindelse med forskningsoppgaver. Fondet gir også støtte til presentasjon av egne arbeider på internasjonale forskningskonferanser og til dekning av utgifter i forbindelse med gjesteforelesninger innenfor det økonomiske fagområde. Fondet utlyser regelmessig en priskonkurranse for beste avhandling innenfor makroøkonomi.

Fondet bevilger vanligvis rundt 200.000 kroner årlig, fordelt med 10.000-30.000 kroner per bevilgning. Større beløp kan bevilges.

Det vil ikke gis støtte til rene utdanningsformål eller deltakelse på kurs. Doktorgradsstudenter og postdoc-stipendiater prioriteres.

Les mer på norges-bank.no
 

Bedrifter og næringsliv
Privatpersoner

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post

Fakta om Norges Banks fond til økonomisk forskning