Norsk Fotografisk Fond

Stipend
Offentlig støtteordning
Om støtteordningen

Norsk Fotografisk Fond deler ut støtte til utstillingsstøtte, prosjektstøtte og publikasjonsstøtte, og støtte til annen virksomhet som fremmer norsk samtidsfotografi (f.eks. kuratorvirksomhet, arrangering av foredragsserier, workshops etc.) Det gis ikke støtte til permanent produksjonsutstyr (eks. pc/mac, kamera osv).

Søkeren må ha gjennomført kunstfaglig utdanning på bachelor- eller høyere nivå, eller må kunne vise til en tilsvarende kunstnerisk praksis innenfor kamerabasert kunst. Søkeren må være i aktiv virksomhet som kunstner og bo og/eller virke i Norge. Stipend kan søkes av kunstnere som arbeider med fotografi og andre kamerabaserte uttrykksformer. Alle søkere som tilfredsstiller kriteriene søker på like vilkår.

Les mer og send inn søknad på nofofo.no

Aktuelle utlysninger for denne støtteordningen
logo
Norsk Fotografisk Fonds stipend
Norsk Fotografisk Fond vurderer og tildeler søknader og midler til prosjektstøtte, utstillingsstøtte, publikasjonsstøtte og andre relevante saker fra enkeltkunstnere innenfor fotografi og kamerabaserte uttrykksformer. Etter fondets vedtekter skal innvilget støtte benyttes til utvikling og realisering av kunstneriske fotografiske prosjekter, samt andre støttetiltak til å fremme kunstnerisk fotografi.
Les mer
Om Norsk Fotografisk Fond

Norsk Fotografisk Fond (Nofofo) er et disposisjonsfond for vederlag som utbetales på kollektiv basis til kunstnere som bor og virker i Norge, og som bruker fotografi og andre kamerabasert uttrykksformer.

Nofofo forvalter midler fra Biblioteksvederlaget, Visningsvederlaget, Kopinor og Norwaco. Midlene forvaltes av et styre på fire personer med ett varamedlem. Styret velges av generalforsamlingen i Forbundet Frie Fotografer (FFF). Fondets sekretariat er administrasjonen i FFF.