NBUs Vederlagsfond

Skjønnlitterære barne- og ungdomsbokforfattere kan hvert år søke om stipend fra NBUs vederlagsfond. Alle stipendene kan søkes av både medlemmer og ikke-medlemmer. Stipendene skal tildeles kunstnere som i hovedsak bor og har sitt virke i Norge. For å bli vurdert til stipend kreves det at man har utgitt ett eller flere litterære verk som er tilgjengelig for allmennheten.

Stipendene utlyses i september hvert år, med søknadsfrist rundt 15. oktober.

Dette er en redaksjonell oppføring av legat / stipend for stipendportalen.no.

Les mer om NBUs Vederlagsfond
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Aktuelle utlysinger og muligheter
Støtteordninger (2)
logo
Arbeidsstipend

Et arbeidsstipend skal gi kunstnere anledning til å arbeide med personlige prosjekter eller fordypningsoppgaver for å videreutvikle sitt kunstneriske virke. Arbeidsstipend tildeles fra ett til fem år. Stipendet innberettes som næringsinntekt. I 2021 utgjorde stipendet brutto kr 283 000.

Søknadene blir behandlet av NBUs litterære råd, som utgjør stipendkomiteen for barne- og ungdomslitterære forfattere. Ved innstillinger til stipend legges det vekt på kunstnerisk aktivitet og kvalitet. NBUs stipendtildelinger blir offentliggjort på NBUs hjemmesider samtidig med at Statens kunstnerstipend offentliggjøres her. Vanligvis offentliggjøres dette i slutten av mars. Alle søkere får også skriftlig svar.

Les mer og søk elektronisk på nbuforfattere.no

Privatpersoner
logo
Diversestipend

Et diversestipend skal være et bidrag til den enkelte søkers kunstneriske virksomhet. Det kan gis støtte til bl.a. prosjekt, etablering, kurs, reise, utstyr, vikar. Søkeren må selv definere det konkrete formålet han/hun søker støtte til, og hva det personlige kunstneriske utbyttet vil bli. Det kan søkes om flere formål på samme skjema.

Søknadene blir behandlet av NBUs litterære råd, som utgjør stipendkomiteen for barne- og ungdomslitterære forfattere.

Les mer på nbuforfattere.no

Privatpersoner

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post

Fakta om NBUs Vederlagsfond