LHLs Hjertefond

LHL og Norsk Førstehjelp ønsker å utplassere flere hjertestartere og gi mer opplæring gjennom LHLs hjertefond, for økt overlevelse ved uventet hjertestans i Norge.

I Norge er det omtrent 3 000 hjertestans utenfor sykehus årlig. Kun 15 prosent overlever. Det er økt risiko for hjertestans ved fysisk aktivitet.

Årlig dør tre mennesker av hjertestans i forbindelse med fysisk aktivitet.

Det er 1 800 idrettsanlegg i Norge, kun 7 prosent av disse har utplassert hjertestarter (kilde: det offentlige hjertestarterregisteret 113.no)

 

Dette er en redaksjonell oppføring av legat / stipend for stipendportalen.no. Informasjon er hentet fra lhl.no

Les mer om LHLs Hjertefond
Presentasjon
Her kan du bli kjent med organisasjonen, samt lese om om tilskudd og støtteordninger
,,
Aktuelle utlysinger og muligheter
Støtteordninger (1)
logo
LHLs Forskningsfond

Gjennomsnittlig responstid for ambulanse i tettbygde strøk er 9 minutter, utenfor tettbygde strøk 28 minutter (kilde: Helsedirektoratet).

Hvis du starter med hjerte- og lungeredning før ambulansen kommer, og får gitt et strømstøt av en hjertestarter i løpet av de første 3 minuttene, så øker sannsynligheten for overlevelse med opp til 75 prosent.

Utplassering av flere hjertestartere og opplæring i hjerte- og lungeredning, inkludert bruk av hjertestarter, vil derfor være viktige tiltak for å redde flere liv.

Gå til lhl.no/hjertefond/ for å lese mer om hvordan du går frem når du skal søke.

Private / enkeltpersoner
Organisasjoner og foreninger
Bedrifter og næringsliv

Bli varslet om nye utlysinger

Ved å opprette en brukerkonto og registrere dine preferanser, vil du automatisk bli varslet når det er utlysinger som matcher din profil.

  • Ikke gå glipp av utlysinger
  • Få varsling per e-post