• Anthonstiftelsen

  Legater, stiftelser og fond

  Det deles årlig ut midler til frivillige organisasjoner og allmennyttige prosjekter. Legatets hovedlinje er å støtte tiltak til fordel for barn og ungdom.
 • Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen

  Legater, stiftelser og fond

  Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen ble etablert av den norske og den tyske regjeringen i år 2000 på initiativ av Thorvald Stoltenberg og den tyske politikeren Egon Bahr. Stiftelsen bærer navnet til forbundskansleren og fredsprisvinneren Willy Brandt som gjennom hele sitt liv arbeidet for demokrati, dialog og forståelse mellom nasjoner. Stiftelsen er partipolitisk nøytral og har bred politisk støtte, noe som også kommer til uttykk ved at styret består av tyske og norske politikere fra forskjellige partier. Stiftelsens formål er å fremme forbindelsene mellom Norge og Tyskland ved å styrke gjensidig kunnskap om samfunnsliv, kultur, språk, miljøvern og næringsliv i de to land. I tråd med dette støtter stiftelen norsk-tyskeprosjekter, organiserer arrangementer i begge land og deler hvert år ut Willy Brandt-prisen til en person eller institusjon i hvert land som i særlig grad har gjort en innsats for de norsk-tyske forbindelser.
 • Kari Thrane-Steens stiftelse

  Legater, stiftelser og fond

  Kari Thrane-Steens Stiftelse gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. Stiftelsens utdanningsstipend deles ut hvert år til ungdom som er mellom 17 og 30 år og som planlegger utdannelse utover fullført VG1. Det gis stipend til både fullføring av videregående, til universitets-/høyskolestudier og til opphold på folkehøyskole.  I Stiftelsen er vi opptatt av å fremme selvstendighet blant unge mennesker, og vi oppfordrer søkere til å skrive litt om seg selv og sin livssituasjon, slik av vi forstår hvordan stipendet kan komme til nytte for deg. 
 • Noram

  Non-profit -/ interesseorg.

  Norge-Amerika Foreningen (NORAM) er en non-profit organisasjon som tilbyr stipend og gratis veiledning for studier i USA og Canada. Siden 1919 har NORAM delt ut over 5000 stipend til norske og amerikanske studenter.
 • Lærlingefondet for håndverk og industri

  Kultur / Kunst / Øvrige kreative fag, Non-profit -/ interesseorg.

  Lærlingefondet er et samarbeidsprosjekt mellom Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo og Oslo Håndverks- og Industriforening. Fondet kan gi individuell støtte til lærlinger. Alle lærlinger er velkommen til å søke, men lærlinger i svennefag tilknyttet Oslo Håndverks- og Industriforening - og tradisjonelle håndverksfag i Oslo og omegn prioriteres
 • Zuccarellostiftelsen

  Idrett og Trening, Legater, stiftelser og fond

  Vi jobber for å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, etnisitet, bosted og økonomi.
 • Verdensdagen for psykisk helse

  Non-profit -/ interesseorg.

  Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse, som markeres den 10. oktober. Siden 1992 har Verdensdagen bidratt til økt åpenhet om psykisk helse. Dagen er en offisiell FN-dag og skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse. Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden. Psykisk helse og lidelser er fortsatt tabu i mange land. Mental Helse har siden 2002 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse, og den må vi ivareta. Her i landet er det alle de iherdige frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med flotte og inspirerende arrangementer år etter år. I 2018 var det ny rekord, med over 1500 arrangementer på landsbasis.   Verdensdagen i andre land Verdensdagen for psykisk helse markeres nå i over 150 land fra Argentina til Sør-Afrika, og Yemen til Nederland. I Skottland arrangerer de faktisk en egen Mental Health Arts and Film Festival med fokus på sammenhengen mellom mental helse og det kreative sinn. Flere steder har de markeringer som varer en hel uke med forskjellige typer arrangementer, for eksempel i Irland og på New Zealand.   Mange måter å markere på Markeringene i Norge er av stor variasjon og kreativitet. Alt fra enkle stand på gata med informasjon og kaffeutdeling, fagdager på arbeidsplasser, til flere uker med fokus på psykisk helse på skoler, festivaler, eller egne kunst og fotoutstillinger. I Norge har også fysisk aktivitet gjennom blant annet ’Gå for åpenhet’ turmarsjer, gapahuksamlinger og løp vært en viktig del av de faste innslagene for markeringen av Verdensdagen.
Stipender, legater, fond og offentlige støtteordninger
Få hjelp til å realisere ditt prosjekt - søk midler som privatperson, forening / organisasjon eller bedrift
Vis alle kategorier 
Stipender og legater
1.722 Utlysinger
Vis alle stipender
Stiftelser og givere
Bli kjent med organisasjonene
Vis alle givere
Artikler for din hjelp
57 Artikler
Vis alle artikler
Noen av legatene og støtteordningene du kan utforske